• Exkurzia do Atlantis Levice

          • V stredu 12. apríla sa prváci, druháci a tretiaci zúčastnili exkurzie do zážitkového centra Atlantis v Leviciach. Tu sa  preniesli  do čias dinosaurov, skúmali vesmír a tiež sa na chvíľu stali kozmonautmi či paleontológmi. Vyskúšali si  fyziku v praxi prostredníctvom  interaktívnych exponátov  a ako sa dá zatvoriť do bubliny objavili v bublinkovom raji. Všetko zakončili nákupom v obchodíku s rôznymi drobnými suvenírmi. Bol to jedinečný deň plný zážitkov a zábavy.

          • Pytagoriáda

          • Okresné kolo Pytagoriády

            V utorok 29.3. a v stredu 30.3. sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda v jednotlivých kategóriách podľa ročníkov. Z našej školy sa zúčastnili žiaci, ktorí boli úspešnými riešiteľmi  školského kola, ktoré sa uskutočnilo v decembri. Boli to: Sára Dosoudilová, Petronela Klvačová, Dalibor Králik a Teodor Križan  z 3.A, Karol Klásek z 5.A a Alexandra Fedorová z 8.A.

            Okresné kolo , podobne ako školské kolo, sa uskutočnilo online, žiaci súťažili v danom termíne a čase zo školy v učebni informatiky.

             Úspešnou riešiteľkou tohto kola sa stala Alexandra Fedorová z 8.A, ktorá vo svojej kategórii zo všetkých  zúčastnených žiakov okresu Senica získala 1. miesto. K úspechu jej srdečne blahoželáme!

             Všetkým zúčastneným patrí poďakovanie za reprezentáciu školy a zodpovednú prípravu na súťaž.

          • Testovanie 9

          • Oznam pre rodičov:

            Vážení rodičia,

            dňa 6.4.2022 (streda) sa koná na škole Testovanie 9. ročníka. Z tohto dôvodu žiaci 5. – 8.ročníka nemajú v tento deň vyučovanie. Žiaci 9.ročníka končia testovanie podľa harmonogramu o 11.50 hod. Školská jedáleň je v prevádzke len pre žiakov 1.stupňa a 9.ročníka. Žiaci 5. – 8.ročníka budú z obedov odhlásení.

            Organizácia:   TESTOVANIE 9 – 6. 4. 2022 (streda)

            Nástup žiakov do tried: 7,45 h

            Matematika

            8:00 – 8:10 h (10 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            8:10 – 8:20 h (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8:20 – 9:50 h (90 min) administrácia testu

            9:50 – 9:55 h (5 min) zozbieranie testov a OH

            9:55 – 10:20 h (25 min) prestávka

            Slovenský jazyk a literatúra

            10:20 – 10:25 h (5 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10:25– 10:35 h (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10:35 – 11:45 h (70 min) administrácia testu

            11:45 – 11:50 h (5 min) zozbieranie testov a OH

          • Ocenenie vo výtvarnej súťaži Stromy našich otcov

          • Vo výtvarnej súťaži Stromy našich otcov získali ocenenie žiačky našej školy Simona Fedorová, Viktória Tomeková, Viktória Vráblová, Lucia Vráblová a Viktória Nemčeková pod vedením pána učiteľa Harnúška. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za peknú reprezentáciu.

          • ŠKOLSKÁ KNIŽNICA V NOVOM ŠATE

          • V piatok 25. marca 2022 sme slávnostne otvorili „bránu“ našej vynovenej školskej knižnice. Erazmus Rotterdamský povedal: „Knižnica je raj!“ Takýmto rajom a krásnym miestom zároveň, kde sa môžeme z kníh vzdelávať alebo si pri nich oddýchnuť, sa stala aj naša knižnica. Dlhé roky čakala na skrášlenie, a to sa v tomto školskom roku podarilo. Vymaľované steny, nové knižničné regály, stropné osvetlenie, nábytok a vzdušný otvorený priestor vytvárajú atmosféru pohody a pokoja. 

            Pozvanie pri tejto príležitosti prijali aj pán starosta a spisovateľ Miroslav Búran, autor knihy pre deti Katkine dobrodružstvá. Rád odpovedal na otázky detí o tom, aký má vzťah ku knihám, čo rád číta, čo ho inšpiruje pri písaní a na mnoho ďalších.

            Veríme, že našu školskú knižnicu budú žiaci i učitelia často navštevovať. Je k dispozícii počas vyučovania, ale aj na voľnočasové aktivity.

            Pôvodná školská knižnica

            Takto prebiehala modernizácia školskej knižnice...

            ...a takýto bol jej výsledok, z ktorého sa veľmi tešíme!

            Za príjemné piatkové podujatie ďakujeme najmä pani vychovávateľke Janke Michalicovej, ktorá na škole zastáva  funkciu knihovníčky, ale i všetkým ostatným, ktorí priložili ruku k dielu.

          • Návšteva pána starostu pri príležitosti MDŽ

          • Pri príležitosti MDŽ dorazil do školy náš tradičný gratulant – pán starosta.  Aj tento rok nás prišiel potešiť kvietkom a milým slovom. Nechýbalo prianie pevného zdravia, pokoja a príjemných chvíľ strávených v kruhu blízkych. Ďakujeme.

          • Videonávod pre rodičov, ktorí budú podávať prihlášku na SŠ alebo 8-ročné gymnázium

          • Videonávod: NOVÝ na linku https://www.youtube.com/watch?v=f9Dcepl0ez0 je zverejnená informácia o postupe pri prijímacom konaní a vypĺňaní prihlášok na stredné školy.

            Vážení rodičia, v prípade akýchkoľvek nejasností alebo ak máte nejaký technický  problém pri vypĺňaní tejto prihlášky (napr. nemáte doma tlačiareň, skener....), možete ma kontaktovať cez Edupage alebo 0948 301 317- Vavrovičová.

             

            Posielam Vám tip na appku „STREDNÁ“ : https://www.stredna.sk/

            Žiaci základných škôl stoja pred dôležitým rozhodnutím, kam na strednú. Pomôcť im má aplikácia, ktorú si jednoducho stiahnu do svojich mobilov.

             

            - ŽIAKOM aplikácia pomôže: získať detailné informácie o stredných školách, spoznať svoje preferencie vďaka testu osobnosti, vytvárať si zoznam obľúbených škôl.

            - ŠKOLÁM aplikácia ponúka možnosť: odprezentovať svoju činnosť, priblížiť sa žiakom modernou formou. 

             

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 9. 2. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Test a úlohy pozostávali  z dvoch okruhov tém: prebrané učivo a pamiatky UNESCO na Slovensku. Súťaž prebiehala online. Kategórie C a D súťažili od 9:00 do 10,15, kategórie E a F súťažili od 10:20 do 11:35. Žiaci získali novú skúsenosť. Najmä ôsmačky, ktoré pracovali z domu, lebo mali dištančné vyučovanie. Od postupu do krajského kola delilo Kristíána Harasníka 0,56 bodu  a Adelku Gbelcovú 5 bodov. Je to výzva, pokračovať v zodpovednej príprave na vyučovanie a skúsiť šťastie v budúcom roku.  Vďaka získaným bodom sa všetci 6 stali úspešnými riešiteľmi. 

            Zastúpenie sme mali vo všetkých kategóriach.

            Všetkým patrí veľká pochvala a jednotka. Vďaka za peknú reprezentáciu školy. 

            Pripravovala : Mgr.Anna Hamerlíková

          • Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu

          •        27. januára 2022 sme si s deviatakmi na dejepise pripomenuli  Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. V tento deň bol v roku 1945 oslobodený komplex koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau. Počas holokaustu v období druhej svetovej vojny tu bolo usmrtených cca šesť miliónov Židov.

                   V trojhodinovom cykle sme sa oboznámili so základnou faktografiou. Prostredníctvom prezentácii sme skúmali historické fotografie. Spoločne sme sa zamýšľali nad príčinami i dôsledkami vzniknutej vojnovej situácie. Rozoberali sme pohnútky vtedajších predstaviteľov európskych štátov v rozhodnutiach. Porovnávali sme ,,vysoký nadhľad”  s postojmi a názormi ,,bežných “ ľudí. Pôsobivé boli svedectvá preživších pamätníkov.   Problematiku sme uzavreli čítaním úryvkov z Denníka Anny Frankovej.  

            Mgr. Anna Hamerlíková

          • Vianoce 2021

          • Po roku sme sa opäť dočkali najkrajších sviatkov v roku. Vianoce sú tu už o pár dní...

            Posledný deň pred prázdninami bol našej škole v znamení vianočnej atmosféry.

            V tento deň sa na 1. stupni konali vianočné besiedky so všetkým, čo k Vianociam patrí. 

            Nechýbal stromček, darčeky, pohostenie a príjemná hudba.

            Aj žiaci starších ročníkov si pred nástupom na dištančné vzdelávanie spríjemnili čakanie na Vianoce vianočnými besiedkami...

            Deviataci sa tiež lúčili s rokom 2021. Stretnú sa opäť v roku, ktorý je pre nich veľmi dôležitý. 

            Budeme im držať palce, aby sa správne rozhodli.

            Chutným prekvapením pre deti v ŠKD bola pizza od Albero di mele - Pizza a Grill :-) Ďakujeme!